Spara pengar på barnkläder

Det kan snabbt bli ganska kostsamt att ha barn, framförallt vad gäller första barnet och allting behöver införskaffas för första gången. Men det behöver heller inte vara det om du bara tar till dessa knep. Undvik att spendera dina dyrbara slantar på nya varor på babyland eller i butik och håll utkik efter erbjudanden som gör att du kan spara en extra summa pengar att göra roligare saker för.

Fokusera på basplagg

Eftersom barnkläderna endast kommer att användas under en begränsad tid och ditt barn snabbt kommer att växa ut plaggen, så är det ingen ide att köpa från dyra varumärken eller ha massor av ombyten som du faktiskt inte behöver. Satsa istället på att investera i basplagg som kommer att fylla sin funktion, men heller inte kostar för mycket pengar.

Det kommer istället vara enklare att hitta en bra klädsel för dagen och du kan även spara plats i garderoberna genom att inte samla på dig för mycket saker.

Köp begagnat

Tack vare internet så behöver du inte själv besöka second hand butiker eller loppisar i ditt närområde för att hitta riktiga fynd vad gäller barnkläder och leksaker. Du kan snabbt och enkelt klicka hem det från hemsidor som Tradera eller Ebay.

Fördelen med detta är att du har ett bredare utbud av saker att välja mellan, samtidigt som saker kan få ett nytt liv och användas på nytt. Perfekt för både din plånbok och för miljön såklart. Du kan även fråga runt bland din familj eller vänner för att se om de har några barnkläder som de kan undvara.