Kvalité framför kvantitet

Har du räknat på hur många gånger du har kunnat använda din billiga tröja innan den gick sönder i tvätten i jämförelse med hur många gånger du har kunnat använda din kvalitativa tröja som var lite dyrare? Förmodligen har du kunnat använda den kvalitativa tröja fler gånger än den billiga. Ja, det kan kännas bättre i stunden att köpa något som är billigt, men om du ändå behöver köpa det om och om igen kommer det i slutändan att bli dyrare. Det alltså än om du köpte den kvalitativa produkten som håller i flera år. 

 

Det handlar såklart inte om att man bara ska köpa dyra grejer och hela tiden tänka att ju dyrare desto bättre för ju längre håller det. Utan det handlar om att köpa hållbara grejer så att du i längden inte behöver lägga så mycket pengar på att göra flera olika köp. Detta kan du applicera oavsett om du ska köpa en tröja till dig själv eller om du vill beställa barnkläder online, exempelvis här. Det betyder också att du gör en tjänst för miljön då det är bättre att köpa en produkt och använda den länge än att behöva köpa nytt hela tiden. 

Ta det med en nypa salt

Om du står mellan att köpa en billig produkt och en dyr produkt är det bästa valet inte alltid den dyrare. Det skiljer sig mellan produkt till produkt och vad syftet med köpet är. Det bästa du kan göra för att göra ett så billigt – i det långa perspektivet – köp som möjligt är att läsa på om produkten. Du kan också läsa olika tester och recensioner om produkten för att skapa din egen uppfattning om den är värd sitt pris och om den kan ge dig det du önskar.